Fiskeboller med karrisaus    

1 pk Torungen Fiskeboller store eller små

75 g smør/ margarin og 75 g hvetemel (til 1 liter saus)

H-melk

Karri
Gulrot

Hodekål

Poter fra Reddal i Grimstad

Slik gjør du:

Den gode kraften følger med fiskebollene, bruk halvparten kraft og halvparten H melk til sausen.    
Ikke bruk for mye buljong eller salt i sausen da det er litt salt i kraften. Smelt smør og ha i hvetemel og ønsket mengde karri (ikke ta for mye i, det er enklere å lage sausen sterkere enn motsatt). Rund av sausen med en liten klype farin og gi sausen et lite oppkok. Husk å spare litt av kraften som du varmer bollene i.    
Råkost: Rasp gulerot og finsnittet hodekål. Dressing 2 ts 35% eddik eller saften av 1/2 sitron 2 ss farin og 1 dl vann.     
Server med nykokt mandel potet helst fra Reddal i Grimstad.    
Strø over frisk hakket gressløk eller persille.


Tips til slutt:

Dersom du ikke kan ha hvetemel kan man jevne sausen med maisenna, 60 gram pr liter saus, Kok opp kraft + melk og tilsett maisenna utrørt i litt av melken.    
Torungen Fiskeboller i karrisaus

Adresseinformasjon

Ferdigmat AS

Holmen 6

4842 Arendal



Tel: +47 37 01 51 66

post@torungen.no