Fiskeboller med karrisaus    

1 pk Torungen Fiskeboller store eller små

75 g smør/ margarin og 75 g hvetemel (til 1 liter saus)

H-melk

Karri
Gulrot

Hodekål

Poter fra Reddal i Grimstad

Slik gjør du:

Den gode kraften følger med fiskebollene, bruk halvparten kraft og halvparten H melk til sausen.    
Ikke bruk for mye buljong eller salt i sausen da det er litt salt i kraften. Smelt smør og ha i hvetemel og ønsket mengde karri (ikke ta for mye i, det er enklere å lage sausen sterkere enn motsatt). Rund av sausen med en liten klype farin og gi sausen et lite oppkok. Husk å spare litt av kraften som du varmer bollene i.    
Råkost: Rasp gulerot og finsnittet hodekål. Dressing 2 ts 35% eddik eller saften av 1/2 sitron 2 ss farin og 1 dl vann.     
Server med nykokt mandel potet helst fra Reddal i Grimstad.    
Strø over frisk hakket gressløk eller persille.


Tips til slutt:

Dersom du ikke kan ha hvetemel kan man jevne sausen med maisenna, 60 gram pr liter saus, Kok opp kraft + melk og tilsett maisenna utrørt i litt av melken.    
Torungen Fiskeboller i karrisaus

Adresseinformasjon

Ferdigmat AS

Holmen 6

4842 Arendal



Tel: +47 37 01 51 66

post@torungen.no

Torungen

Torungen er vårt merke på Den Gode Maten fra Sørlandet. Den skal bidra til økt forbruk og økt lønnsomhet gjennom Ferdigmat sin industrielle kunnskap, tenking og produksjon.

Torungen er vårt lokale merke for den gode hjemmelagde maten vår her på Sørlandet!
 

Den gode maten fra Sørlandet