Potetens historie

Poteten kom til Norge for 250 år siden! I starten fikk poteten en heller kjølig mottakelse her oppe på berget. Men det var noen entusiastiske prester som rett og slett lærte det norske folk både å dyrke, oppbevare og tilberede poteten som et viktig matemne. "Potetprestene" ble de kalt, da de faktisk prekte fra prekestolen om betydningen av denne produksjon som et botemiddel mot datidens sultproblemer.

 

Det norske potetforbruk har gått kraftig ned i løpet av de siste par tiårene. Dette er rett og slett ernæringsmessig betenkelig. Poteten er et meget næringsrik, velsmakende, anvendelig og billig næringsemne, som passer utmerket til all tradisjonell norsk mat.

 

Vi regner fortsatt poteten som vår viktigste C-vitaminkilde. Videre inneholder poteten mye kalium, karbohydrat og naturlig fiber. Den er slett ikke fetende, da den bare inneholder 81 kcal. pr. 100 g vare.

Adresseinformasjon

Ferdigmat AS

Holmen 6

4842 Arendal



Tel: +47 37 01 51 66

post@torungen.no